Home - Eiken parketvloer

Eiken parketvloer

Het effect van een eiken parketvloer is indrukwekkend. Dit type vloer past bovendien in elk interieur. Met de afmeting van de plank, de houtstructuur en de kleur bepaal je namelijk zelf de uitstraling. Het bekendste eiken parketvloer patroon is visgraat. De kleinere planken maar ook de band en bies geven de ruimte een klassieke uitstraling. Dat terwijl grotere planken met of zonder band de ruimte een moderne look geven. Daarnaast is er nog een groot voordeel. Een eiken parketvloer is namelijk zeer stabiel. Dat maakt dat deze legwijze dan ook zeer geschikt is voor op vloerverwarming.

Eiken visgraat parket

 

Kenmerken eiken parketvloerEiken parketvloer

Klassieke vloeren zijn eiken parketvloeren. Parket bestaat uit massief houten plankjes van 6-9 mm dik. De plankjes worden om en om gelijmd en vastgenageld op de ondervloer. Hierdoor ontstaat het bekende visgraat patroon. Visgraat parket is geschikt voor op vloerverwarming. De juiste legwijze is afhankelijk van de ondergrond.

 

Visgraat multiplank

Er zijn ook multiplanken verkrijgbaar in visgraat formaat. Deze planken zijn voorzien van een mes- en groef verbinding. Dit maakt dat de planken onderling en rechtstreeks op de basisvloer verlijmd kunnen worden. Vastnagelen is bij deze legwijze niet nodig. Dit type plank is ook geschikt voor op vloerverwarming.

 

Welke legwijze past het beste in jouw woning?

De juiste legwijze en plank is afhankelijk van de ondergrond. Kom langs in onze showroom, dan geven wij jou passend advies.

De afmeting van de plank bepaald het effect van het patroon. Hoe kleiner de plank, hoe vaker het patroon zich herhaald in de ruimte. Ook is het mogelijk om een dubbele visgraat parketvloer te laten leggen. In dat geval worden de plankjes 2 om 2 gelegd. Gaat jouw voorkeur uit naar de walvisgraat? Dit effect bereik je met een een grote plank.

  • Breedte: 7,1 tot 22 cm is standaard leverbaar. Overige breedtes op aanvraag.
  • Dikte: 6 – 9 mm
  • Velling: verkrijgbaar met en zonder V-groef
  • Afwerking: olie of lak

 

Juiste afmeting kiezen

Ben je benieuwd welke afmeting het beste past in jouw woning? Kom langs in onze showroom en laat je adviseren. Je vind hier tevens voorbeelden van eiken parketvloeren, uitgevoerd in uiteenlopende afmetingen en afwerkingen.

Visgraat vloer

Veroudere visgraat vloer

De afwerking geeft de vloer kleur en beschermt tegen vuil en vocht. Welke kleur en type afwerking het beste bij jouw interieur past, is heel persoonlijk. Het kleureffect en het onderhoud van een gelakte of geoliede houten vloer is anders. Dit effect moet je zien en ervaren. Bezoek ons sfeervolle showroom en laat je inspireren door alle kleuropties.

  
 
   
  

Hout kan op verschillende manier bewerkt worden. De meeste populaire bewerkingen vind je hieronder. Kom het effect van deze bewerkingen ervaren in onze showroom.

Roken

Kenmerkend voor enkel gerookt hout is de vergrijsde kleur. Dubbel gerookt hout heeft daarentegen een warme, diepe kleur.

Verouderen

Verouderd hout heeft een geleefde uitstraling. Door het trommelen ontstaan er butsen en deuken op de bovenzijde en zijkant van de plank. Dit geeft het hout karakteristieke uitstraling.

Borstelen

Borstelen geeft hout meer structuur. Omdat het zachte gedeelte van de houtnerf wordt weggeborsteld, wordt de houtstructuur meer zichtbaar en voelbaar.

Een afspraak maken? Dat kan!Maak een afspraak