Rechte planken

Elke ruimte leent zich voor een houten vloer met rechte planken. Met de legwijze en de breedte van de planken creëer je het gewenste optische effect. Bij De Houtfabriek kies juist +50 kleuren. Samen stellen we jouw droomvloer samen.

  • duurzaam hout
  • +50 kleuren
  • advies op maat
  • inclusief leggen

Waarom rechte planken?

Elke ruimte leent zich voor een houten vloer met rechte planken. Met de legwijze en de breedte van de planken creëer je het gewenste optische effect. Zo komen bredere planken goed tot hun recht in grote ruimtes en oogt een kleine kamer groter door smalle planken.

Advies op maat

Samen met onze specialisten kijken we wat voor soort legrichting het beste past bij jouw interieur. We bepalen samen de richting, de lengte, de dikte, houtsoort, de afwerking en de kleur. Een houten vloer is heel persoonlijk. Ervaar onze opties en kleureffecten zelf in onze showroom en laat je inspireren.

 

 

Effect legrichting

In de lengte
Wil je de ruimte langer laten lijken? Leg de vloer dan in de lengte. Houten planken zijn verkrijgbaar met en zonder V-groef. Een V-groef aan de lange zijde benadrukt de breedte van de plank. Hierdoor lijkt de ruimte langer. Bijkomend voordeel is dat bij deze manier van leggen het minste materiaal verloren gaat.

In de breedte
Smalle en lange ruimtes ogen breder wanneer je de vloer in de breedte legt. Omdat er meer planken ingekort moeten worden, gaat er bij deze legwijze meer materiaal verloren

Kleur en afwerking

Bij De Houtfabriek kies je uit verschillende soorten planken, gemaakt van hoogwaardig Europees eikenhout. Kies je voor de traditionele tapis? Of juist voor de multiplank. Ook heb je de keuze uit +50 kleuren, en of je de vloer laat borstelen, roken of verouderen voor een extra bijzonder effect. 

Vloerverwarming

Een rechte plank is erg geschikt om te combineren met een vloerverwarming. Vloerverwarming met een houten vloer zorgt voor een effectieve manier van verwarmen. Dat versterkt de duurzaamheid en beperkt de stookkosten van jouw kantoor of woning. 

reviews
Ray van de Brink

Zeer tevreden over De Houtfabriek! Mooie eikenhouten vloer van +/- 150m2 bij De Houtfabriek gekocht voor ons nieuwe huis. Zowel planken in lengte richting voor de woonkamer, als in visgraat voor 2 extra kamers. Super advisering en begeleiding (dank Folkert). De parketteur ook een absolute professionele topper. Tot in detail super netjes gelegd (dank Michiel). Heel erg bedankt en we zullen de volgende geïnteresseerden direct naar jullie doorsturen! :-)

10 april 2024

Coen Swijnenberg (Radio DJ)

12 jaar geleden heeft de Houtfabriek de houten vloer in ons huis gelegd en toen we deze zomer zijn verhuisd heb ik ze meteen gebeld. Deze keer voor het geheel opschuren en lakken van de bestaande vloer. Deze was kwalitatief prima in orde maar kon wel wat onderhoud gebruiken. Het resultaat was verbluffend goed. De vloer is als nieuw. Zelfs een heftige vlek die in het hout was getrokken (en waar de vorige bewoners een kleed overheen hadden gelegd) is succesvol onder handen genomen. Wederom erg blij met het goede werk van de Houtfabriek!

18 maart 2024

Bart-Jan Kouwenhoven

"We hebben een nieuwe parketvloer. Wat mooi! gelegd door René. Hij werkt keihard en heeft oog voor kwaliteit en detail. Creatieve oplossingen vindt hij bij niet standaard situaties. Wij zijn er heel blij mee."

26 februari 2024

Vraag offerte aan

Offerte aanvragen