Home - Blog // Gietvloeren en betonlook vloeren

Gietvloeren en betonlook vloeren

Gietvloeren en betonlook vloeren creëren eenheid en warmte in je interieur. Deze gietvloeren geven de ruimte een unieke uitstraling. Vanwege de verschillende structuren en kleuren kan je zelf jouw ideale gietvloer samenstellen. Daarnaast zijn deze vloeren naadloos en voelen daarom aangenaam aan. Dat maakt een gietvloer ideaal voor kinderen om op te spelen. Door de hoge krasbestendigheid is een gietvloer ook zeer huisdiervriendelijk. Bovendien zijn de vloeren van zeer hoge kwaliteit en gemakkelijk in onderhoud.

Gietvloer

Gietvloer

Verschil gietvloeren en betonlook vloeren

Gietvloeren komen geregeld voorbij op Pinterest en in interieurbladen. Maar welk type gietvloer past het beste in jouw interieur? Je hebt de keuze uit PU gietvloeren en betonlook vloeren. De meest strakke variant is de PU gietvloer. Deze tijdloze vloer bestaat uit 1 kleur en creëert eenheid in de ruimte. Wanneer 2 kleuren gemixt worden, ontstaat er visueel meer beweging in de gietvloer. Hierdoor ontstaan de welbekende vegen. Je kunt zelf aangeven hoe druk het patroon mag worden. Wil je liever een voelbaar, steenachtige structuur op de vloer? Dan spreekt een betonlook gietvloer jou wellicht aan. Deze cementgebonden beton gietvloer heeft namelijk een rauwe uitstraling. De betonlook vloer heeft een natuurlijk look en vormt daardoor de perfecte basis voor interieurs met detail. De Franse mineralen zorgen voor een heldere kleur en een natuurlijke uitstraling. De cementgebonden afwerking zorgt bovendien voor een zeer hoge kras- en slijtbestendigheid.

Gietvloeren

Voordelen gietvloer

 • Strakke uitstraling
  Gietvloeren worden aan een stuk door gegoten. Deze naadloze vloer creëert eenheid en rust in je interieur.
 • Eenvoudig in onderhoud
  Koffie of wijn geknoeid? Geen probleem want gietvloeren zijn makkelijk afneembaar. Lees onze tips over onderhoud gietvloeren.
 • Vloeistofdicht
  Omdat dit type vloer een hoge waterbelasting aankan, is het ook mogelijk om je badkamer te voorzien van een gietvloer.
 • 100% UV stabiel
  De gietvloer wordt behandeld met een Nano topcoat. Hierdoor is de vloer 100% UV stabiel.
 • Geschikt voor vloerverwarming
  Door de geringe dikte is het rendement optimaal. De ruimte en gietvloer voelen dus comfortabel aan.

Gietvloeren en betonlook vloeren op vloerverwarming

Beide vloeren zijn uitermate geschikt voor op vloerverwarming. Tijdens het aanbrengen wordt de gietvloer opgebouwd uit diverse lagen. Elke laag kent zijn eigen kwaliteit en kenmerken. In het geval van vloerverwarming wordt eerst een speciale onderlaag aangebracht die warmte geleidt. De licht elastische onderlaag zorgt er vervolgens voor dat de gietvloer optimaal de warmte verdeelt. Door de hoge mate van flexibiliteit komt scheurvorming dan ook zelden voor. Gietvloeren kunnen echter aangebracht worden op vrijwel iedere ondergrond. Van beton tot tegel, bestaande houten vloer of een anhydriet dekvloer.

Gietvloer

Duurzame vloer van hoge kwaliteit

De Houtfabriek werkt voornamelijk met natuurlijke materialen van hoogwaardige kwaliteit. Bij de ontwikkeling van onze producten zijn wij altijd op zoek naar een goede balans tussen wooncomfort en een verantwoord product. Onze gietvloeren worden dan ook gemaakt van pure, zuivere materialen. Deze zijn niet schadelijk voor mens en milieu. Doordat wij werken met hoogwaardige materialen, kun jij dus jarenlang genieten van jouw gietvloer.

 

Prijs gietvloer

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan eventuele voorbehandeling van de ondervloer, het type gietvloer en het oppervlakte. Wij adviseren je daarom graag bij het samenstellen van jouw gietvloer. Kom gerust langs in onze showroom of plan direct een afspraak in.

 

Verkooppunt gietvloeren Utrecht

Bij de Houtfabriek vind je uiteenlopende stalen van gietvloeren en betonlook vloeren. Laat je ook inspireren door onze gietvloeren. Kom gerust langs om beide type vloeren en de kleuren te bekijken. En heb je wat extra advies nodig voor de indeling van jouw interieur? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres voor interieuradvies.


Meest recente berichten

De juiste houten vloer kiezen in 7 stappen

Een houten vloer past in elk interieur. Of je nu een klassieke, moderne of andere woonstijl hebt; een houten vloer maakt het verschil. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de […]

LEES MEER

Musthave: aku panelen in huis

Staat er bij jou een woning make-over op de planning? Denk dan zeker aan aku panelen. Als je warmte en sfeer in huis wil halen, zijn houten aku panelen een […]

LEES MEER

Hongaarse punt vloer eiken

Er zijn weinig vloeren zo veelzijdig als de Hongaarse punt vloer eiken. Deze vloer doet met zijn zigzagpatroon denken aan een visgraatvloer, maar is toch net een beetje anders. De […]

LEES MEER