5x de perfecte eettafel voor jouw interieur

De eettafel is de plek waar mensen samenkomen om te eten en een gezellige tijd met elkaar te hebben. Een eettafel uitzoeken, die ook nog eens past bij je interieur, kan best een uitdaging zijn. Wist je dat je bij de Houtfabriek je eigen eettafel kunt samenstellen? Ontdek welke soort tafel jouw favoriet is.

eettafel met witte stoelen

1. Industriële tafel

Zoals de naam industriële tafel al zegt, past deze tafel perfect in een industriële woonstijl. In deze stijl staan robuuste, ruwe en onbewerkte materialen centraal. Je ziet in veel interieurs donkere tinten terug in combinatie met hout. Onze industriële eettafels zijn te verdelen in twee stijlen.

Industriele-tafel-met-zwarte-rand-en-afgeronde-hoeken

Je kunt bij ons zelf bepalen wat voor houtsoort je wil. Ga je voor een robuust en karakteristiek uiterlijk? Dan past onze rustiek eiken blad met een stalen onderstel perfect bij jouw interieur. Houd je van een minimalistische uitstraling? Kies dan voor een slank tafelblad met een rank stalen onderstel. Deze tafel staat trouwens ook perfect in een moderne, Scandinavische of Japanse woonstijl.

Mobitec-core-hout-eettafel-eiken

2. Ronde eettafel

Ronde vormen worden steeds populairder. Organische vormen doorbreken strakke lijnen en geven een vriendelijk karakter aan jouw interieur. Een ronde eettafel is helemaal van deze tijd en staat prachtig in een moderne interieurstijl. Ook in kleine ruimtes zijn ronde tafels een must. Een ruimte lijkt namelijk meteen een stuk ruimer met meubels in ronde en organische vormen. Ga je voor een houten ronde eettafel? Die staat natuurlijk ook prachtig in een industriële woonstijl.

Ronde-eettafel-samenstellen

3. Ovale eettafel

Een ovale eettafel heeft net als een ronde eettafel een organische vorm. Bij veel mensen roept het een gevoel van comfort op. Ga je voor een ovale eettafel met een slank blad? Deze staat prachtig in een Scandinavische of Japanse interieurstijl, waarin de minimalistische uitstraling centraal staat. Als je liever een robuuster uiterlijk hebt, ga dan voor hout. Dit staat weer prachtig in een industriële woning.

Zwarte-ovale-eettafel

 

4. Uitschuifbare tafels

Organiseer je af en toe een diner voor familie of vrienden? Of heb je een groot gezin en weinig ruimte in huis? Dan is een uitschuifbare tafel de perfecte optie voor jou. Je schuift de tafel uit en je creëert zo een aantal extra zitplaatsen. Ideaal! De tafel is in verschillende houtsoorten beschikbaar en past hiermee in ieder interieur.

Uitschuifbare-eettafel

5. Houten tafels

Maak een statement met een houten tafel. Deze staat prachtig in de klassieke en landelijke interieurstijl. Wil je een nostalgisch gevoel oproepen en veel warmte in huis halen? Ga dan voor een robuust houten vloer. Als je houdt van minimalisme, dan staat een rank model prachtig.

tafel up close met bord

Droomtafel samenstellen

Bij de Houtfabriek kun je zelf een tafel op maat samenstellen. Welke soort tafel is jouw favoriet na het lezen van deze blog?

tafel van bovenaf

Heb je geen idee wat voor tafel past in jouw interieur? Kom dan langs in onze showroom. We adviseren je graag. Of volg ons op Instagram, Facebook of Pinterest en laat je inspireren.