Tips voor het kiezen van stalen deuren

Tegenwoordig is het niet meer weg te denken in het interieur: stalen deuren. Dat is logisch, want deze trendy eyecatcher is een prachtige toevoeging aan je woning. Ze laten namelijk veel licht door en zorgen voor een ruimtelijk effect. Ben jij ook fan van stalen deuren en wil je er misschien wel één toevoegen aan je interieur? Lees dan snel verder. We geven je graag tips bij het kiezen van een stalen deur.

Tips voor het kiezen van stalen deuren

1. Stem je stalen deuren af op de ruimte

Of je nu een mooie stalen deur in je woonkamer, slaapkamer of hal wil: alles is mogelijk. Een stalen deur is namelijk geschikt voor iedere ruimte. Houd er rekening mee dat een deur met glas veel licht doorlaat en een ruimtelijk effect geeft. Dat maakt stalen deuren ook ideaal voor donkere ruimtes.

Heb je veel ruimte? Dan zijn dubbele stalen deuren een prachtige toevoeging voor jouw woning. Als de doorgang breder is dan gemiddeld, dan staan vaste ramen rondom de deur ook prachtig. Deze vaste ramen, ook wel zijlichten genoemd, worden vaak geplaatst in kamerbrede puien.

Tips voor het kiezen van stalen deuren

2. Kies je soort stalen deuren

Er zijn verschillende soorten deuren waar je uit kunt kiezen. Wil je bijvoorbeeld dat de deuren aan beide kanten opengaan? Kies dan voor een taatsdeur. Heb je liever dat de deur op de traditionele manier opengaat? Kies dan een paumelledeur. Als je twee ruimtes van elkaar wil scheiden, is een schuifdeur de perfecte oplossing. Onze deuren worden precies op maat gemaakt, dus (bijna) alles is mogelijk.

Tips voor het kiezen van stalen deuren

3. Ga voor een unieke vakverdeling

In de meeste interieurs zie je stalen deuren met drie of vier vakken. Deze uitstraling is natuurlijk modern en tijdloos, maar wil je liever iets unieks? Bepaal dan je eigen vakverdeling. Ga voor ongelijke vakken en je krijgt meteen een bijzondere uitstraling. Wil je een volledige stalen deur, zonder glas? Ook dat is mogelijk bij De Houtfabriek. Maak je stalen deur helemaal af met bijvoorbeeld een schopbord van staal. Zo zorg je ervoor dat jouw nieuwe deur een authentiek karakter geeft aan de ruimte.

Tips voor het kiezen van stalen deuren

4. Kies je kleur

De afwerking van je stalen deur bepaal je bij ons helemaal zelf. Wil je echt een unieke stalen deur? Kies dan een uitdagende kleur. Bij ons heb je keuze uit alle RAL-kleuren. Wij halen dan de lasnaden weg en poedercoaten de deur. Hierdoor krijgt je deur een strakke uitstraling. Wil je liever de natuurlijke, industriële look van staal? Ga dan voor een afwerking met transparante poedercoating.

Tips voor het kiezen van stalen deuren

5. Stem je handgreep af op je interieurstijl

Een stalen deur zie je veel terug in een industrieel interieur. Stem de deur af op deze stijl door bijvoorbeeld handgrepen toe te voegen van leer. Dat geeft je deur net even een extra stoere touch. In een modern interieur staat een tijdloze, L-vorm handgreep prachtig. Heb je een minimalistische inrichting? Ook dan kan een stalen deur prachtig staan. Ga voor een lange, ranke handgreep en de deur matcht met je interieur.

Tips voor het kiezen van stalen deuren

Bij ons wordt je stalen deur helemaal op maat gemaakt voor jou. Wil je al onze mogelijkheden bekijken? Download dan onze brochure of bekijk onze inspiratiepagina. Ben je er al uit en mogen wij iets moois voor je maken? Kom dan vrijblijvend langs in onze winkel of maak een afspraak!