Houten vloer isoleren

Wil je besparen op je energierekening? Of wil je het geluid in je woning dempen? Dan heb je vast weleens overwogen om je houten vloer te laten isoleren. In deze blog lees je alle voordelen en de mogelijkheden van vloerisolatie.

bed slaapkamer met houten vloer

 

Houten vloeren

Hout brengt ontzettend veel sfeer in een ruimte. De vloer past perfect in elke interieurstijl. Je krijgt meteen een nostalgisch en gezellig gevoel wanneer je over de vloer loopt. Bij de Houtfabriek kun je kiezen tussen een geoliede of gelakte houten vloer. Voor welke afwerking je ook gaat: een houten vloer is een prachtige eyecatcher in jouw woning. Om zo lang mogelijk te genieten van je nieuwe houten vloer, is het belangrijk om je vloer goed te onderhouden. Ook isolatie kan ervoor zorgen dat jij nog langer geniet van je houten vloer.

Houten vloer isoleren

 

Voordelen houten vloeren isoleren

De meeste mensen kiezen ervoor om hun houten vloer te isoleren om te besparen op hun energierekening. Het is natuurlijk zonde als er continu warmte ontsnapt. Per vierkante meter kun je ongeveer tussen de 5 en 7 kubieke meter gas besparen. Dat klinkt misschien in eerste instantie niet veel, maar op jaarbasis kan dit enorm schelen. Vraag aan de isolatiespecialist wat dit voor jouw situatie betekent. Vaak heb je binnen 4 tot 6 jaar de kosten terugverdiend.

Ook kan een vloer aangenamer aanvoelen, wanneer je de ondervloer voorziet van isolatie. Een houten vloer kan tot wel vier graden warmer worden. Met een vloerverwarming voelt de vloer natuurlijk nog prettiger aan. Heerlijk als je graag op je blote voeten door het huis loopt!

Houten vloer isoleren

Vloerisolatie zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Zo wordt de hoeveelheid huisstofmijt beperkt en voorkom je schimmel en vocht. Ook condens op de ramen kan voorkomen worden. Het plaatsen van vloerisolatie is dus ook nog eens beter voor je gezondheid.

 

Houten vloer isoleren

 

Mogelijkheden vloerisolatie

Wanneer je de houten vloer kunt isoleren vanuit de kruipruimte, is het belangrijk dat het hout van de vloer kan blijven ‘ademen’. Zo voorkom je dat de vloer verstikt en het hout gaat rotten. Het vraagt dus extra veel aandacht. Vraag een isolatiespecialist wat er in jouw situatie allemaal mogelijk is. Je kunt je houten vloer isoleren met steenwol, minerale wol, glaswol, pur, piepschuim, hout- en katoenvezel. Deze technieken worden continu geoptimaliseerd.

Visgraat vloer kinderkamer

 

Houten vloeren op maat

Ben je helemaal verliefd geworden op houten vloeren en wil je het meteen goed aanpakken? Laat je inspireren op onze Instagram-, Facebook– of Pinterestpagina. Kies vervolgens jouw favoriete houtsoort en kleur. Je hebt bij ons keuze uit meer dan 50 kleuren. Ook de legwijze bepaal jij helemaal zelf. Ga je voor rechte planken, Versailles, visgraat of toch de Hongaarse punt? Geef de afmetingen door en je hebt je favoriete houten vloer uitgekozen.

Heb je al een vloer liggen, maar wil je deze een andere uitstraling geven? Laat je vloer dan schuren en lakken of oliën in een andere kleur.

Houten vloer isoleren

Wil je alle kleuren en materialen in het echt bekijken? Maak dan een afspraak in onze showroom. Wij kijken graag met je mee. Hopelijk tot snel!