Houten vloeren Utrecht

Op zoek naar houten vloeren Utrecht? Bij de Houtfabriek vind je een zeer groot aanbod houten vloeren.

 • altijd vrijblijvend advies
 • een duurzame keuze
 • ook bij vloerverwarming
 • 100% tevredenheidsgarantie

Houten vloeren kiezen

Tijdens het uitkiezen van een nieuwe houten vloer doorloop je een aantal stappen. Eerst bepaal je de gewenste legging en houtsoort. Daarna kies je de juiste kleur uit meer dan 50 kleuropties. Vanwege de vele opties adviseren wij jou graag. Omdat je houten vloeren moet zien en voelen, nodigen wij je graag uit in onze sfeervolle showroom. Dan laten wij met speciale panelen en kleurstalen het eindresultaat van jouw gewenste houten vloer zien.

Onze bijdrage aan een groenere wereld

Wij werken graag met natuurlijke, duurzame materialen. Daarom laten wij bij aankoop van een houten vloer of meubel 2 bomen terugplanten in Nederland en Bolivia. Op deze manier zorgen wij samen met Trees for all voor een groenere wereld en kun jij met een gerust hart een houten vloer aanschaffen.

Showroom houten vloeren Utrecht

Benieuwd naar ons assortiment houten vloeren Utrecht? Je bent van harte welkom in onze sfeervolle showroom, onder de rook van Utrecht. Dan kunnen we samen op zoek naar de beste houten vloer voor jouw situatie, want we snappen best dat dat lastig kan zijn. Wij zorgen voor goede koffie. Hopelijk tot snel!

bezoek showroom

Kerkdijk 24a, 3615 BE Westbroek

0346 – 28 26 63

Di / Za van 10:00 tot 17:00

[email protected]

Binnen 1 werkdag reactie

Houten planken

Elke ruimte leent zich voor een houten vloer met rechte planken. Met de legwijze en de breedte van de planken, creëer je het gewenste optische effect. Zo komen bredere planken goed tot hun recht in grote ruimtes en oogt een kleine kamer groter door smalle planken. Benieuwd naar ons assortiment houten vloeren Utrecht? Kom gerust langs in onze sfeervolle showroom.

 • voor elke ruimte

Visgraat vloer

Visgraatvloeren doen een ruimte groter lijken. Dit effect treedt op doordat de schuine lijnen je ogen naar de verste hoeken van de kamer leiden. Het motief van een visgraat vormt een pijl van 90 graden. Het optisch effect van deze pijl is het grootst als deze in de lengte van de ruimte ligt. De ideale grootte van de plank is afhankelijk van de ruimte.

 • 90 graden
 • ruimtelijk effect

Patroonvloeren

Naast visgraat kan een houten vloer ook in een ander patroon gelegd worden. Waar de plankjes van een visgraat om en om liggen, zijn bij de Hongaarse punt de einden afgeschuind in 45 of 60 graden. Een ander voorbeeld van een patroonvloer is het Versailles-patroon. Dit is een tegel met diagonaal vlechtwerk en een vierkant kader. Kenmerkend voor kops houten vloeren is het patroon van kleine vierkante plankjes. De plankjes worden gemaakt van de kopse kant van een balk. Heb je een ander patroon in gedachten? Informeer gerust naar de mogelijkheden.

 • Hongaars punt
 • Versailles patroon

bezoek showroom

Kerkdijk 24a, 3615 BE Westbroek

0346 – 28 26 63

Di / Za van 10:00 tot 17:00

[email protected]

Binnen 1 werkdag reactie

Multiplank

Wat is een multiplank?

De multiplank is onze populairste plank. Multiplanken zijn opgebouwd uit verschillende lagen, die kruislings verlijmd zijn. Deze gelaagde opbouw zorgt ervoor dat de multiplank mooi stabiel is en weinig werkt. Dit betekent dat de plank weinig krimpt en uitzet. Daarom is deze plank ook zeer geschikt voor op vloerverwarming.

Legwijze multiplank

Door de constructie van de plank kan de vloer zowel zwevend als verlijmd gelegd worden. Meestal adviseren wij de vloer te verlijmen. Hierdoor neemt het loopgeluid en kraken sterk af. Wordt de vloer gelegd op vloerverwarming? Dat is geen probleem met de multiplank.

bezoek showroom

Kerkdijk 24a, 3615 BE Westbroek

0346 – 28 26 63

Di / Za van 10:00 tot 17:00

[email protected]

Binnen 1 werkdag reactie

Parketvloer

Wat is een parketvloer?

Een parketvloer bestaat uit massief houten plankjes, met een dikte van 6-8 mm. De legwijze van deze plankjes wordt tapis genoemd. Deze plankjes kunnen in stroken of patroon gelegd worden. Denk hierbij aan visgraat, de Hongaarse punt, blokpatronen, Versailles en andere patronen. Omdat de plankjes geen mes- en groefverbinding hebben, worden de plankjes aan de ondervloer verlijmd en genageld. Het resultaat is een ambachtelijke, vrijwel werkingsvrije vloer met solide loopgeluid.

Legwijze parketvloer

Het leggen van een parketvloer is een echte ambacht. Het vergt een grote vakbekwaamheid om de vloer strak te leggen. Onze parketteurs hebben oog voor detail. Met grote vakkundigheid leggen ze je vloer. Wij staan voor kwaliteit en vindt het belangrijk om je vloer strak en conform afspraak op te leveren.

Parketvloer op maat laten maken

Heb je een specifieke afmeting of een ander patroon in gedachten? Wij kunnen de planken in elke gewenste afmeting laten schaven. Op basis van jouw wensen en voorkeuren, wordt jouw houten vloer op maat gemaakt.

reviews
Joyce Postma

"Wat een prachtvloer is het geworden! Voor mijn vragen werd door Folkert uitgebreid de tijd genomen. Hij dacht met mij mee en kwam met een advies op maat. De naturel olie is boven verwachting mooi en de vloer is met vakmanschap gelegd. Ik kan De Houtfabriek aan iedereen aanraden!"

7 maart 2024

Christa Kramer

"Heel blij en tevreden zijn wij met onze mooie nieuwe houten geoliede vloer. Het personeel van De Houtfabriek heeft ons geweldig geholpen vanaf het moment dat we binnenliepen in het pand in Westbroek tot aan de afwerking van de vloer. Ze zijn professioneel en deskundig en hebben niks teveel gezegd: het eindresultaat voldoet volledig aan de eisen."

2 april 2024

Bart-Jan Kouwenhoven

"We hebben een nieuwe parketvloer. Wat mooi! gelegd door René. Hij werkt keihard en heeft oog voor kwaliteit en detail. Creatieve oplossingen vindt hij bij niet standaard situaties. Wij zijn er heel blij mee."

26 februari 2024

Massief houten vloer

Wat is een massief houten vloer?

Massief houten planken bestaan volledig uit hout. De massieve planken zijn gezaagd, geschaafd en geschuurd uit grove houten balken. Vervolgens wordt de plank rondom voorzien van een mes en groef verbinding en de onderzijde van krimpnaden.

Legwijze massief houten vloer

Om deze werking op te vangen, verlijmen wij massief houten vloeren bij voorkeur op een ondervloer van spaanplaat. Daarnaast worden de planken in de mes en groefverbinding met nagels vastgezet. De planken blijven hierdoor beter liggen. Houd er rekening mee dat er, ondanks de zorgvuldige legwijze, altijd krimpnaden kunnen ontstaan. Je kunt naadvorming beperken door de luchtvochtigheid op peil te houden. Dit kan door middel van een luchtbevochtiger. De luchtvochtigheid dient tussen de 50% en 60% te liggen.

Een afspraak maken? Dat kan!

Maak een afspraak

Houtsoorten

Hout geeft een warme sfeer aan je interieur. Dat geldt zowel voor een moderne inrichting als voor een klassiek interieur. Eiken is de meeste gekozen houtsoort voor houten vloeren. Het laat zich uitstekend kleuren en behandelen, waardoor de kleuropties eindeloos zijn. Hieronder vind je de belangrijkste kenmerken van eiken. Uiteraard kunnen wij ook andere houtsoorten leveren.

Eikenhout

 • Zeer veel kleuropties
 • Kan geschaafd, verouderd, geborsteld en gerookt worden
 • Noesten vrij, rustieke of robuuste structuur
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding

Ander houtsoorten

Harde en duurzame houtsoorten zijn geschikt als houten vloer. Elk houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en uitstraling. Lees meer over deze houtsoorten of vraag vrijblijvend een prijsopgaaf aan.

Sortering

Structuur en noesten

Eiken vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende houtsorteringen. Wij hanteren 3 sorteringen, elk met hun eigen kenmerken.

Eiken standaard

Deze houtsortering wordt vaak toegepast binnen een modern interieur. Vanwege de rustige uitstraling wordt deze sortering ook vaak gekozen voor visgraat- en patroonvloeren.

 • Rustige structuur
 • Kleine vaste noesten
 • Spint en scheur vrij

Eiken rustiek

Rustiek eiken heeft een mooie, natuurlijke uitstraling. De noesten en tekening zorgen voor een levendige structuur. Deze houtsortering past in vrijwel elke woonstijl.

 • Levendige structuur
 • Vaste noesten tot < 5 cm
 • Een randje spint is toegestaan

Eiken country

Op zoek naar een karakteristieke houten vloer? Deze houtsortering geeft de ruimte een stoer of landelijk karakter. De grote noesten en scheurtjes geven het hout een zeer levendige uitstraling.

 • Zeer levendige structuur
 • Open noesten > 5 cm
 • Kleine scheurtjes
 • Spint is toegestaan

Showroom houten vloeren Utrecht

Voorbeelden van deze houtsortering vind je in onze showroom. Benieuwd naar ons assortiment houten vloeren Utrecht? Kom gerust langs, wij zorgen voor goede koffie!

Kleur

Kleurafwerking houten vloeren

De afwerking geeft de vloer kleur en een unieke uitstraling. Ook bescherm je de vloer tegen vuil en vocht. Houten vloeren kunnen afgewerkt worden met olie of lak. Beide afwerkingen hebben een ander effect. Zowel qua uitstraling als in onderhoud. In onze showroom kan je alle kleuropties bekijken. We helpen je graag bij het kiezen uit het ruime aanbod kleuren.

Olie

 • Keuze uit 50+ kleuren
 • Reinig en bescherm je vloer eenvoudig met vloerzeep
 • Werk lichte beschadigingen en vlekjes eenvoudig bij

Lak

- Keuze uit 50+ overlakbare kleuren
- Ultramat, satijn of hoogglans
- Dekkende afwerking mogelijk
- Transparante, matte uitstraling voor onbehandelde look

Colorwash 22

North Sea

Colorwash 10

Alaska White

Colorwash 16

Shell Grey

Colorwash 09

Mountain Grey

Rigostep Kleurpigment 01

Golden Oak

Colorwash 14

Smoked Oak

Rigostep Kleurpigment 20

Black Forest

Paul Hekman

Eigenaar De Houtfabriek

bezoek showroom

Kerkdijk 24a, 3615 BE Westbroek

0346 – 28 26 63

Di / Za van 10:00 tot 17:00

[email protected]

Binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op of kom langs

We helpen je graag vanaf de start met het kiezen van jouw droomvloer. Bekijk ons uitgebreide assortiment in onze showroom. Plan hieronder een afspraak, of kom gewoon even langs.